Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets Wijs! Classic: de meest hoffelijke toertocht

Op 5 juni staat de Fiets Wijs! Classic op het programma.

De Fiets Wijs! Classic (5 juni) is meer dan een uitstekend georganiseerde toertocht. Het evenement is onderdeel van de sensibiliseringscampagne Fiets Wijs! en vraagt fietsers om met verstand rond te rijden. Met andere woorden: zet een helm op je hoofd, haal geen gevaarlijke capriolen uit en bewaar wikkels van energierepen voor in de prullenbak thuis.  

Wielertoeristen krijgen veelal de naam ‘wielerterroristen’ te zijn maar die stigmatisering is op het conto van enkelingen te schrijven. Met Fiets Wijs! wordt aangetoond dat fietsen ook op een verstandige manier kan. Kapotte binnenbanden hou je bij, net als de verpakkingen van energierepen en gels. En fietsers knallen niet gewoon verder maar vertragen wanneer ze een gezin met kinderen voorbij moeten. Fiets wijs! wil vooral het gezond verstand laten spreken en door zelfregulering de maatschappelijke problemen bij het fietsen aanpakken. 

De Fiets Wijs! Classic is één van de activiteiten. Het parcours van de Fiets Wijs! Classic heeft iets weg van een Vlaamse klassieker. Net zoals enkele Vlaamse voorjaarskoersen ligt de start in West-Vlaanderen, meer bepaald in Tielt. Van daaruit trekken de deelnemers richting de Vlaamse Ardennen met als hoogtepunt de Muur van Geraardsbergen, die in het traject van de langste afstand is opgenomen. Bovendien gaat het parcours door het Pays des Collines.

De organisatie wil met de toertocht het goede voorbeeld geven. Bij elke bevoorrading zullen er verschillende vuilnisbakken terug te vinden zijn waar de deelnemers hun afval kunnen sorteren. Er mag niets zomaar in de natuur geworpen worden. Ook worden deelnemers erop gewezen om zo hoffelijk mogelijk rond te rijden.

Coppa Grinta!
De Fiets Wijs! Classic is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike.  

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten! 

Gerelateerde artikels