Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets je in het centrum van Mansfield? Dan loop je kans op bon van 1.200 euro

Britse beleidsmakers scherpen de gedragsregels in het centrum aan.

Ben je op fietsvakantie in Engeland? En rijd je toevallig door Mansfield? Wees dan extra op je hoede als je in het centrum van het plaatsje bent. De lokale overheid heeft namelijk nieuw beleid gemaakt. Fietsers die in het voetgangersgebied op hun zadel zitten en gesnapt worden, lopen kans op een boete van 1.000 pond. Dat is omgerekend bijna 1.200 euro.

De beleidsmakers vinden het de hoogste tijd om scherper toe te zien op het gedrag van voorbijgangers in het centrum. Spugen op straat en roken in de buurt van speelweides voor kinderen wordt ook bestraft. “Fietsen in het voetgangersgebied is veel mensen een doorn in het oog. Niet alleen de bezoekers van ons centrum, maar ook de marktkooplui en ondernemers”, verklaart een woordvoerder van de plaatselijke overheid.

Toezichthouders mogen direct een bon uitschrijven van 100 pond als zij een overtreding constateren. Als de zaak uiteindelijk voor de rechtbank komt, loopt de overtreder het risico een boete van 1.000 pond te krijgen. Om iedereen bekend te maken met de nieuwe regels, die deze maand zijn ingegaan, is er een overgangstermijn. De eerste drie maanden zijn bewakers en politie coulant en laten zij het bij een reprimande. (foto: Wikipedia)

Gerelateerde artikels