Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets de zon tegemoet in het Limburgse Heuvelland

De ochtendstond geeft goud in de mond en dat geldt zeker voor de vroege vogels die zich inschrijven voor de Crossborder Sunriser fietstocht. In het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek fietsen die in de vroege ochtend van 3 september het zonlicht tegemoet.

Met slechts 84 kilometer en 1.400 hoogtemeters hoeft de rit niemand af te schrikken want met een beetje conditie rij je deze tocht op je één been. Het is dan ook niet de sportieve uitdaging die centraal staat, wel het feit dat er al om 5 uur ’s ochtends gestart wordt zodat je in het duister vertrekt en de opkomende zon tegemoet fietst. Bij de finish op het terras van de Gerardushoeve in Epe (uitgeroepen tot het mooiste terras van Nederland) geniet je van een royaal ontbijt om deze unieke fietstocht af te sluiten.

Deelnemen kost 15 euro en inschrijven doe je op www.crossbordersunriser.eu, maar voor twee speurneuzen heeft Grinta! een uniek arrangement in de aanbieding. Mail je antwoorden op de onderstaande vragen voor vrijdag 25 augustus naar bart@grinta.be en de twee personen die hun huiswerk het best hebben gemaakt, winnen een deelname aan de Crossborder Sunriser mét een voorafgaande hotelovernachting en diner in de Gerardushoeve in Epen.

Dit zijn de drie vragen:

1. Hoe oud is de Nederlandse provincie Limburg?

2. Hoeveel maal is het WK wielrennen op de weg in Limburg georganiseerd?

3. Hoeveel kilometer grens heeft Limburg met het buitenland?

Succes!