Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets aan gruzelementen na vlucht

Het is de schrik van elke sportieve fietser: je bent geland met het vliegtuig en ziet op de bagageband je fiets in stukken terug. De Nederlander Peter Koning (26) had er behoorlijk de pee in toen hij ontdekte dat er weinig meer over was van zijn ooit zo mooie Ridley-fiets.

De renner, die uitkomt voor het Ierse Acqua Blue, had net de Vierdaagse van Duinkerken erop zitten toen hij het vliegtuig nam. Koning maakte aanstalten om met zijn fiets naar Noorwegen te verkassen, waar hij woensdag in de nationale ronde van start gaat. Eenmaal geland met het vliegtuig van EasyJet zat hij midden in een nachtmerrie. Zijn racefiets was flink toegetakeld, naar alle waarschijnlijkheid doordat personeel op de luchthaven er hardhandig mee was omgesprongen.

Koning plaatste maandag op Twitter een foto van zijn kapotte fiets en kreeg direct vele reacties. Velen geven het personeel op het vliegveld ervan langs, anderen reageren met een ironische toon. “Het zal wel goed bedoeld zijn, want dit kleine pakketje is gemakkelijker te vervoeren”, zo luidde één van de reacties. Weer anderen hopen dat Koning een wijze les heeft geleerd: hij vervoerde de fiets in een zachte tas in plaats van in een stevige koffer.

Gerelateerde artikels