Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

#Festive500: minstens 500 kilometer fietsen tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Het is zo’n beetje een eindejaarstraditie bij Rapha. Al enkele jaren daagt de fabrikant van high-end wielerkleding fietsers uit om in de #Festive500 ten minste 500 kilometer te rijden tussen Kerstmis en de jaarwisseling. Ook dit jaar.

In 2009 stelde Rapha’s designhoofd Graeme Raeburn zichzelf een doel: hij wilde in de week tussen Kerstmis en de jaarwisseling 1.000 kilometer fietsen. Raeburn wilde ervaren wat het is om als een prof te werk te gaan. Al snel besefte hij zich dat er nauwelijks profs zijn die dergelijke afstanden halen in die periode.

Een jaar later werd het doel bijgesteld naar 500 kilometer. Er deden in het eerste seizoen 84 sportieve fietsers mee aan de #Festive500. Sindsdien nam de interesse een enorme vlucht, want afgelopen jaar waren er 82.000 deelnemers. De #Festive500 is dus een ongekend succes.

Ook dit jaar kun je deelnemen aan de uitdaging. Je dient je aan te melden van de website van Rapha (vanaf 6 december). Als bewijs dat je de grens van 500 kilometer passeert, registreer je de ritten met Strava. Rapha heeft enkele prijzen in petto en pakt ook uit met enkele specifieke items.