Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fabian Cancellara krijgt zijn classic in Vlaanderen

Op zondag 26 maart is er de eerste Fabian Cancellara Classic.

Op zondag 26 maart krijgen de sportiefsten onder de wielerfans de unieke kans in het spoor van Fabian Cancellara op het parcours van “zijn” E3 Harelbeke te rijden. De Fabian Cancellara Classic wordt de opener van de nieuwe Continental Cycling Heroes Tour. 

Drie keer wist Fabian Cancellara de Record Bank E3 Harelbeke (UCI World Tour) op zijn naam te schrijven, telkens na een enorme krachttoer zoals alleen flandriens dat kunnen. Het is op dit parcours in de Vlaamse Ardennen dat Fabian alle sportieve fietsers uitnodigt om samen met hem op zondag 26 maart 2017 de kronkelige wegen en spraakmakende hellingen van de E3 te bedwingen tijdens de Fabian Cancellara Classic. Met onder andere passages over de Paterberg en de Oude Kwaremont in de laatste 50 kilometer wordt het een mooie uitdaging voor al wie fietst! 

Continental Cycling Heroes Tour
Fabian Cancellara Classic opent de gloednieuwe Continental Cycling Heroes Tour. Een reeks premium toertochten voor sportieve fietsers, waarbij je wordt uitgedaagd door een wereld- of olympisch kampioen op zijn trainings- of favoriete wedstrijdparcours. De Philippe Gilbert Classic in zijn geboortedorp Aywaille heeft al drie edities achter de rug. In september dit jaar kreeg ook Sven Nys zijn “classic” door het Hageland en drie weken geleden werd de Greg Van Avermaet Classic voorgesteld, op Gregs trainingsparcours in de Vlaamse Aerdennen. 

Bandenfabrikant Continental is de trotse titelpartner van de Continental Cycling Heroes Tour. “Met dit partnerschap wil Continental haar engagement in de fietswereld concreet maken: onze bedrijfsvisie is een wereld zonder verkeersongevallen. Of je nu met de fiets of de wagen onderweg bent, de kwaliteit van je banden is daarbij van levensbelang”, zegt Jan Vandenbussche, marketingmanager bij Continental Benelux. “We merkten dat we al lang een onberispelijke reputatie genoten op het vlak van fietsbanden, maar we staan voor nog veel meer, zoals premium autobanden en hightech rijassistentiesystemen om duurzame mobiliteit en maximale veiligheid te bieden aan alle weggebruikers. Met de Continental Cycling Heroes Tour willen we dat nu extra benadrukken bij de sportieve fietser.” 

Voor de Greg Van Avermaet Classic op 13 mei, met start en aankomst in Berlare en een parcours langs de Muur van Geraardsbergen, La Houppe en de Berendries, zijn de inschrijvingen inmiddels open gegaan via www.continentalcyclingheroes.be. Inschrijven voor de Fabian Cancellara Classic kan vanaf 20 december via dezelfde website. (foto: Trek-Segafredo)

Kalender Continental Cycling Heroes Tour:

  • Fabian Cancellara Classic, 26 maart Harelbeke
  • Philippe Gilbert Classic, 30 april Aywaille
  • Greg van Avermaet Classic, 13 mei Berlare
  • Sven Nys Classic, 2 september Baal

Gerelateerde artikels