Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fabian assisteert Ere Research

Hoewel Fabian Cancellara alweer enkele jaren is afgezwaaid als renner, zet hij zijn wielerleven onverminderd voort aan de andere kant van de finishlijn. Vanaf nu gaat de voormalige tijdritkampioen meedenken en meewerken aan nieuwe producten voor het high-end accessoiremerk Ere Research.

Van Cancellara is bekend dat hij een graag geziene gast was bij de ingenieurs/ontwerpers van de verschillende fietsenmerken waar hij tijdens zijn loopbaan mee te maken had. Bij Specialized en later bij Trek werd zijn inbreng bij de productontwikkeling bijzonder gewaardeerd, omdat de Zwitser veel gevoel had met zijn materiaal en het ook goed wist over te brengen via feedback.

Op zoek naar verbreding van zijn activiteiten in en rond het wielrennen stuurde Cancellara zijn manager op pad om die producttechnische inbreng nieuw leven in te blazen. Oprichter Piet van der Velde van Ere Research was natuurlijk behoorlijk vereerd toen er namens de winnaar van drie Rondes van Vlaanderen en drie Roubaix-kasseien werd aangeklopt voor samenwerking.

De zoektocht kwam uit bij Ere Research omdat het jonge bedrijf (2017) staat voor high-end producten (momenteel een reeks racebanden en enkele zadels) en zijn thuisbasis heeft in Zwitserland.

Van der Velde noemt Fabian Cancellara een ‘natural fit’ voor zijn bedrijf, omdat ze beiden veel aandacht voor detail hebben, perfectie-gedreven zijn en omdat er ook al in vroegere hoedanigheden (ontwerper respectievelijk renner) werd samengewerkt.

We kijken met belangstelling uit naar de eerste Designed by Cancellara-producten in de Ere line-up!