Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Experience Days: ervaar producten van X-BIONIC

Heel wat sportieve fietsers spiegelen zich maar wat graag aan profs. In het perfect gekopieerde plaatje hoort ook een topuitrusting. X-BIONIC zorgt er met geavanceerde kleding voor dat sportievelingen een hoger niveau aantikken. Tijdens de Experience Days (augustus en september) laat ze sporters kennismaken met haar gamma.

X-BIONIC is een innovatieve fabrikant met een eigen, volstrekt unieke ontwerpfilosofie. Met brede wetenschappelijke kennis en soms ook nuchter boerenverstand pakt ze de productontwikkeling op een andere manier aan. Uiteraard hebben de R&D-mensen van X-BIONIC daarbij één duidelijk doel voor ogen: de fietsers moeten met hun kleding optimaal kunnen presteren.

Transpireren mag
Waarin de benadering van X-BIONIC verschilt? Een voorbeeld: X-BIONIC gaat anders om met transpiratie. Tijdens de wielertocht zweet je. Het lichaam wil de temperatuur reguleren en koelt door middel van verdamping. Het is een logische, natuurlijke reactie. Toch dragen veel mensen (polyester) kleding die vocht snel van het lichaam afvoert. Het gevolg: je lichaam gaat meer transpireren en verspilt zo onnodig veel energie.

X-BIONIC zorgt ervoor dat meer energie overblijft voor de sportprestatie zelf. Dat doet ze met het zogeheten climate control 3D-BionicSphere® System, dat in de kleding zit. Daarmee houdt X-BIONIC het lichaam tijdens het sporten zo dicht mogelijk bij de optimale 37 graden. Dat kan doordat niet al het transpiratievocht wordt afgevoerd. Een dun laagje vocht blijft achter voor het koelingsproces van het lichaam.

Compressie
Er zijn nog veel meer manieren waarmee X-BIONIC haar stempel op de sportprestaties drukt. Met compressie, bijvoorbeeld. Met X-BIONIC Partialkompression® maakt ze gebruik van de voordelen van compressie zonder de lichaamskoeling te belemmeren. Dat doet de fabrikant middels gerichte drukpunten met daartussen compressievrije zones. Dit stimuleert de afvoer van melkzuur en de aanvoer van voedingsrijke stoffen. Via het huidoppervlak koelt het lichaam nog steeds.

Test zelf
De kleding van X-BIONIC is dus geavanceerd en prestatiebevorderend. Belangrijk is dat je de voordelen zelf ervaart. Om die reden houdt X-BIONIC haar Experience Days in België en Nederland. Sporters zijn van harte uitgenodigd om aan te komen en producten te testen. De Experience Days vinden plaats op onderstaande momenten. Klik op de link en meld je aan bij de locatie waar de Experience Days plaatsvinden.

  • 13 tot en met 15 augustus: Filip Sport (Hoeilaart, België). Opzet: groepsritten, diverse afstanden (heeft inmiddels plaatsgevonden).
  • 3 september: FuturumClub Amsterdam (Amsterdam, Nederland). Opzet: groepsrit van ongeveer 80 kilometer.
  • 9 september: Codagex Xperience Center (Dessel, België). Opzet: groepsrit met ex-prof Ludo Dierckxsens.
  • 15 – 16 september: Cyclewear/All Active (Budel, Nederland). Opzet: individuele rit.

Gerelateerde artikels