Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ex-prof Hoogerland wint veertigste Ötztaler Radmarathon

Zondag werd de veertigste editie van de Ötztaler Radmarathon verreden. In de uitslag dook een opvallende, bekende naam op: die van de Nederlandse ex-prof Johnny Hoogerland. Hij soleerde naar de winst. Hoogerland voelt zich als een vis in het water in het Oostenrijkse, hij exploiteert er sinds enige tijd ook een (fiets)hotel.

Er deden 2.751 deelnemersmee aan de jubileumuitvoering van de Ötztaler Radmarathon. Zij vertrokken zondag om 6.30 uur vanuit Sölden in het Ötztal voor de 238 kilometer lange route. Die voerde over de Kühtai, Brenner- en Jaufenpas en de Timmelsjoch, goed voor vele duizenden hoogtemeters. Vanwege de slechte weersvoorspelling was het deelnemersveld iets kleiner van omvang. Er hadden zich aanvankelijk meer dan vierduizend deelnemers uit 32 landen ingeschreven.

Hoogerland had 7 uur en 21 minuten nodig voor de fameuze Ötztaler Radmarathon. “Dit was een geweldige dag voor mij. Al bij de eerste beklimming merkte ik dat ik goede benen had. Ik zat nooit aan de limiet. De Marchi (ook ex-prof, red.) was supersterk op de Jaufenpas en op de Timmelsjoch wist ik dat ik hem snel moest volgen. De laatste vijf kilometer waren erg zwaar, ik kreeg kramp. Maar dit is zo’n sensationele overwinning voor mij, ik krijg er kippenvel van”, liet hij optekenen.

Bij de vrouwen domineerde Christina Rausch uit Duitsland. Zij ontsnapte bij Kühtai en vergrootte haar voorsprong in het restant.

Gerelateerde artikels