Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ex-kankerpatiënt rijdt langste afstand ooit in één week

Een man uit het Engelse Warwickshire heeft geschiedenis geschreven. James Golding fietste de grootste afstand in zeven dagen bij elkaar, wat goed is voor een Guinness World Record. Dat hij twee keer kanker overwon maakt het verhaal extra bijzonder.

Golding deed zijn recordpoging afgelopen week, precies op de dagen dat het buitengewoon warm was. Afgelopen zondagavond zat zijn fietsweek erop. Hij klokte 2.842,4 kilometer. Dat was net iets meer dan de afstand van de vorige recordhouder, Richard Nutt. Die kwam bij zijn poging tot 2.830 kilometer. De nieuwe recordrit staat op Strava en wordt nu geverifieerd door Guinness World Records.

De Engelsman reed zeven dagen op rij en nam elke dag zo’n vijf uur pauze. “Ik ben heel blij dat ik het record heb verbroken. Er zaten heel zware momenten tussen, vooral midweeks in het warme weer. Het enige wat ik moest doen was mezelf focussen op het doel en doorgaan”, zegt hij in de Britse media.

“Dit record was een langgekoesterde wens van me. Het begon toen ik genas van kanker. Als je maar ergens in gelooft, dan is iedereen in staat om fantastische prestaties te boeken”, zegt hij. “Met dit record, en andere die volgen in de toekomst, hoop ik vooral kinderen te laten zien dat we alle uitdagingen in het leven aankunnen.”

Golding overwon tot twee maal toe kanker. In 2009 gaven artsen hem een overlevingskans van 5 procent. Hij kwam er echter bovenop. Een jaar later lag hij opnieuw in het ziekenhuis toen hij en een collega werden aangereden door een truck tijdens een wielertocht voor het goede doel. Golding reed dwars door de Verenigde Staten. Een jaar later reed hij van Los Angeles naar Miami in 24 dagen. Kort na zijn terugkeer werd opnieuw kanker vastgesteld. In mei 2012 werd hij genezen verklaard.

Gerelateerde artikels