Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eurosport daagt je uit

Eurosport en Strava slaan de handen ineen en komen met de Home of Cycling Series. Dit is een serie van drie individuele challenges waaraan wielrenners van alle niveaus kunnen meedoen. Door via Strava uitdagingen aan te gaan en te volbrengen, maak je kans op fraaie prijzen.

De eerste actie (10th Rider Challenge) is in juni. In die maand moet je een rit maken van ten minste honderd kilometer. De winnaar is een weekend lang de ‘tiende renner’ van wielerploeg Trek-Segafredo. Je gaat met het team mee.

In juli worden de klimcapaciteiten op de proef gesteld in de Peak Challange. Klim in vier weken tijd 5.500 hoogtemeters bij elkaar en verdien een startbewijs voor de Ötztaler Fietsmarathon in Tirol (Oostenrijk). Deze marathon is 238 kilometer lang en in Europa een van de zwaarste in zijn soort.

De laatste uitdaging is er in augustus (International Ride Challenge). Jong, oud, beginner en doorgewinterde fietser: iedereen kan hieraan meedoen. Fiets tenminste 30 kilometer en help het land aan de overwinning. Per land worden de gereden kilometers bij elkaar opgeteld en de natie met de meeste gereden kilometers is winnaar. Deelnemers aan deze challenge maken kans op een VIP-plek in een officiële volgwagen tijdens de Vuelta 2017.

Deelname aan de Home of Cycling Series kost niets. Je moet uiteraard wel Strava op je smartphone installeren en daarnaast moet je je online aanmelden. Uit de mensen die de challenges succesvol hebben volbracht, wordt via loting een winnaar bepaald.

Gerelateerde artikels