Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Europese wielerfederatie plant E-races

Tijdens de Wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg vond een vergadering van het management van de Europese wielerbond UEC plaats. De Union Européenne de Cyclisme is de Europese tak van de internationale wielerfederatie UCI die onder andere verantwoordelijk is voor de organisatie van de Europese Kampioenschappen. En die UEC heeft nu plannen om wedstrijden voor racefietsen en mountainbikes met elektrische trapondersteuning te organiseren.

Het hoofdpunt op de agenda was de hervorming van de Europese Kampioenschappen vanaf 2019. De UEC wil aantrekkelijkere kampioenschappen zien en kort daarom de wedstrijden in, zo zal de wedstrijd voor de elite heren slechts 150 tot 180 kilometer lang zijn. Nog opmerkelijk is dat vanaf 2019 alle Europese tijdritkampioenschappen voor alle categoriën even lang zullen zijn. Van de dames junioren tot de heren elite zal elk EK tijdritten twintig tot dertig kilometer lang zijn.

In de marge van dat hoofdpunt debatteerde het managementcomité ook over de UEC Formula E-Bike. Dat wordt de naam van een nieuw wedstrijdcircuit voor zowel racefietsen als mountainbikes met elektrische trapondersteuning. “Heel binnenkort leggen we contact met toonaangevende technici en fietsfabrikanten om te bekijken op welke manier we deze wedstrijden kunnen reguleren”, aldus Rocco Cattaneo, voorzitter van de Europese wielerfederatie UEC die er nog aan toevoegde dat “de fietswereld door radicale veranderingen gaat en dat het de ambitie van de federatie moet zijn om zo veel mogelijk fietsers te blijven bereiken”.

Gerelateerde artikels