Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eurobike heeft in 2017 weer één publieksdag

Speculaties over de toekomst van fietsbeurs Eurobike in Friedrichshafen.

De fietsbranche en heel wat fietsliefhebbers kwamen de voorbije week samen op Eurobike in het Zuid-Duitse Friedrichshafen. De gigantische, traditionele beurs aan de Bodensee trok meer consumenten, maar de extra openstelling op zondag leidde niet tot een dubbel zo groot aantal bezoekers. Er kwamen minder branchebezoekers op het evenement af.

Eurobike was in 2016 toe aan de 25ste editie. In totaal kwamen er 42.720 vakbezoekers, 1.766 journalisten uit ruim veertig landen en 34.400 fietsliefhebbers naar Friedrichshafen. In totaal dus bijna 80.000 belangstellenden (uit 106 landen!). De organisatie is daar, niet gek, bijzonder trots op.

Toch moet er ook aan kanttekening geplaatst worden. Meerdere grote merken lieten de beurs (opnieuw) links liggen (Trek, Cube, Specialized) en ook laten de totale bezoekerscijfers een teruglopende belangstelling zien. Over de editie van volgend jaar en de toekomst van Eurobike wordt in ieder geval al druk gespeculeerd.

Duidelijk is dat het consumentendeel volgend jaar net als voorheen wordt beperkt tot één dag. Die staat bekend als Festival Day. De organisatie stelt dat dat in overleg met exposanten is besloten. In 2017 is Eurobike er van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september. Op zaterdag is de publieke Festival Day.

Gerelateerde artikels