Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Erpe-Mere eert Lucien Van Impe

Precies veertig jaar geleden won Van Impe de Ronde van Frankrijk.

Lucien Van Impe wordt dit weekend extra in het zonnetje gezet in Erpe-Mere. Dit omdat Van Impe precies veertig jaar geleden de Ronde van Frankrijk won. Het gemeentebestuur organiseerde een tweedaags evenement. Daarop kwamen zaterdag in Erpe-Mere heel wat oud-collega’s af, zoals Roger De Vlaeminck en Raymond Poulidor.

Het eerbetoon begon vandaag met een academische zitting. Burgemeester Hugo De Waele sprak zijn dankwoord uit, omdat Van Impe de gemeente op de kaart heeft gezet. De Waele noemde Van Impe een ambassadeur van Erpe-Mere in binnen- en buitenland en roemde zijn karakter. “Je bent een gewone jongen – die altijd aanspreekbaar is – gebleven. Door je eenvoud ben je nog altijd graag gezien.”

De schepen van Sport, Antoine Slagmulder, typeerde hem tijdens de zitting als volgt: ‘Klein van gestalte, maar groot in zijn daden’. Onder meer Raymond Poulidor, Roger De Vlaeminck, Willy Teirlinck, René Dillen, Frans Melckenbeeck en Hubert Arbes waren getuige van de bijeenkomst. Zaterdagavond wordt nog een monument onthuld van kunstenares Veerle De Vuyst. Dat stelt een fietsende Lucien Van Impe voor.

Gerelateerde artikels