Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Er zijn nog startbewijzen voor de Tour Transalp

Tour Transalp is dit jaar toe aan de vijftiende editie.

De Tour Transalp viert dit jaar een lustrumfeest. Van 25 juni tot 1 juli wordt namelijk de vijftiende editie gehouden. De inschrijving is sinds oktober afgelopen jaar geopend, maar er zijn nog altijd startplaatsen beschikbaar. De verwachting is dat er deze zomer zo’n duizend sportieve fietsers uit verschillende landen bij elkaar komen.

In zeven dagetappes loopt de route dit jaar van het Duitse Sonthofen naar Imst in Tirol, hier komen de deelnemers op 26 juni aan. Vervolgens zetten zij hun rit voor richting het Italiaanse Öztal in de Vinschgau. Vanaf hier gaat de race verder naar Bormio, Aprica en Arco aan het Gardameer. Deelnemers leggen 865 kilometer af en overwinnen onderweg 18.195 hoogtemeters. Bekende beklimmingen zijn de Timmelsjoch, Ofen Pass, Bernina Pass, Stelvio en Mortirolo.

De zevendaagse Tour Transalp staat bekend als één van de meest uitdagende wielerevenementen voor koppels. Achter het event gaat een professionele organisatie schuil met zo’n 150 organisatoren en vrijwilligers. Alles is tot in de puntjes geregeld.