Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Engelsen jagen op gestolen fiets van bejaarde Brit

Engelsen zijn massaal op zoek naar de fiets van een 88-jarige man uit Nottingham. Zijn tweewieler, een toerfiets van het merk Rotrax, werd in de kerstperiode gestolen. De bejaarde Engelsman reed er al sinds 1949 op en had meer dan 460.000 kilometer op de teller staan.

De dochter van de Brit, Elizabeth Lovatt, deed een emotionele oproep op haar Facebook. Dat bericht werd inmiddels duizenden keren gedeeld. “Mijn vader had zijn ‘trouwe vriend’ sinds 1949, reed er al meer dan 300.000 mijl mee en heeft hem altijd met de grootste mogelijke zorg onderhouden”, schreef ze erbij.

“De fietst vertegenwoordigt een enorme persoonlijke waarde, vooral in de vorm van herinneringen. Hij is absoluut onvervangbaar. De familie is heel dankbaar voor alle informatie die kan helpen de fiets terug te vinden. Mijn vader reed tot kerst nog steeds op deze Rotrax, het zou geweldig zijn als hij weer met de fiets herenigd kan worden.”

Mocht hij bij ons opduiken (je weet het nooit…), er zijn enkele details van de fiets vrijgegeven. Het gaat om een bruinkleurig frame van Rotrax, gemaakt in 1949 van stalen Reynolds-buizen (431). De fiets is uitgevoerd met een Stronglight triple chainset, een lederen Brooks-zadel en wit stuurlint.