Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Engelse fietsers staan in de rij voor botoxbehandeling van balzak

Ingreep helpt overmatig zweten en huidirritatie tegen te gaan.

Mannen in Engeland staan in de rij voor een botoxbehandeling van de balzak. Opvallend: de fietsers onder hen zijn talrijk. Met een botoxingreep zou overmatig zweten en huidirritatie flink kunnen verminderen. Dat moet het fietsplezier uiteindelijk vergroten.

Mark Norfolk, een Engelse kliniekdirecteur, zegt in de Britse Metro: “De laatste paar jaar is het aantal aanvragen voor botoxbehandeling verdubbeld. Dat laat zien dat er grote interesse is voor deze procedure.” De groei zou in lijn zijn met de toegenomen vraag naar plastische chirurgie.

Norfolk bevestigt dat veel sporters opteren voor een ingreep bij de balzak. Het vermindert ongemakken zoals overmatig zweten en huidirritatie en bovendien is een botoxbehandeling als een ‘verjongingskuur’ voor de balzak. “Maar de rimpels zullen niet zo massaal verdwijnen als in het gezicht, omdat het lichaam hier veel losse huid heeft. Een injectie kan dat niet veranderen.”

Fietsers die ervoor kiezen moeten volgens hem wel een realistisch verwachtingspatroon hebben. Een ingreep kost al snel meer dan 3.000 euro en helpt ongemakken tegen te gaan, maar je moet jezelf goed afvragen of het resultaat zo’n behoorlijke investering waard is. En je moet het natuurlijk ook maar durven om je balzak aan het mes van de chirurg toe te vertrouwen…