Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En toen stond ineens Froome aan de voordeur bij Sidi…

Tourwinnaar brengt een gesigneerde trui naar Italië.

In de laatste kalenderdagen van het jaar krijgt menigeen een eindejaarsgeschenk van zijn werkgever, familie of bevriende relatie. Ook de mensen van Sidi kregen een fraai cadeau: een gesigneerde gele trui van Chris Froome. Misschien nog wel belangrijker voor de Italiaanse schoenfabrikant: het was Froome zelf die aanbelde bij het hoofdkantoor in Maser (Treviso) om het kleinood hoogstpersoonlijk te overhandigen. 

img8605-copia.png

“Froomes overwinning in de Ronde van Frankrijk gaf ons enorme voldoening. Men kan talloze vergelijkingen trekken, maar de Tour is en blijft de belangrijkste wielerkoers ter wereld. Het leuke is: aan alle drie Tours die Froome heeft gewonnen (2013, 2015 en 2016, red.) zit een Sidi-randje. Wij stonden hem telkens bij. Ik denk dat 2016 de mooiste overwinning van de drie is, gebaseerd op de wijze waarop Froome koerste en hoezeer hij wilde winnen. Froome bracht fans en andere enthousiastelingen in vervoering op een manier zoals alleen echte kampioenen dat kunnen”, zegt Dino Signori, oprichter van Sidi.

Froome bracht samen met het personeel van Sidi een toost uit op de kerstdagen. “Hier bij Sidi tref ik buitengewone mensen, die zeer professioneel zijn en tegelijkertijd menselijk. Ik kan ze niet genoeg bedanken voor de intensieve wijze waarop ze mij dit jaar gevolgd en gesteund hebben. Ik koers al sinds 2010 met schoenen van Sidi. We hebben vertrouwen in en respect voor elkaar. We zijn continu met elkaar in gesprek om de relatie nog beter te maken en vooral de materialen verder te ontwikkelen. Daarbij streven we steeds weer naar een balans tussen innovatie, comfort en prestatie”, zegt de Britse wielerkampioen, die met het Shot-model successen had in de Tour. Er kwam zelfs een speciale gele uitvoering van. (foto’s: ATCommunication)

  • img8680-copia.png
  • img8708copia.JPG</li