Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En toen fietsten 250 mensen achter Dumoulin aan…

Opening trainingsrit van Tom Dumoulin veel grootser dan verwacht.

De open trainingsrit van Tom Dumoulin heeft alle verwachtingen overtroffen. De Nederlandse ronderenner liet eind vorige week op Facebook weten dat iedereen zondag mocht aanhaken tijdens zijn training in de Zuid-Limburgse heuvels. Waar Dumoulin op misschien enkele tientallen fanatiekelingen had gerekend, kwamen er meer dan 250 mensen naar het zuidelijkste puntje van Nederland.

De enorme groep fietsers bij de start in Maastricht liet de Limburgse politie even schrikken. “Bij de start was het iets drukker dan verwacht, maar we hebben geen extra agenten in hoeven zetten”, laat een woordvoerder van de politie in Limburg weten aan de NOS. Ook Dumoulin was verrast. “Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen, zeker niet nu het vriest.”

Het peloton reed zo’n zestig kilometer door Zuid-Limburg en hield een snelheid aan van 28 kilometer per uur. De groep viel uiteindelijk in stukken uiteen. Ongeveer zestig mensen hielden Dumoulin bij. De renner van Giant-Alpecin was van tevoren duidelijk: “Het is mijn trainingsrit. Ik ben in voorbereiding op volgend seizoen, dus ik moet mijn werk wel kunnen doen. Iedereen die kan mag m’n training volgen.”

Gerelateerde artikels