Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En daar heb je vlas weer…

Nederlandse student ontwikkelt FLAXED bicycle.

Museeuw Bikes was de eerste om vlas in een carbon fietsframe te verwerken. De Nederlandse student Thomas Kanters gaat nu voor 100% vlas.

Waren ze bij Museeuw Bikes in de eerste plaats op zoek naar een vezelsoort die aan carbon kon worden toegevoegd om de frames comfortabeler te maken, dan ging Kanters vanuit een heel ander invalshoek met vlas aan de slag. “De FLAXED bicycle is de eerste aanzet naar de realisatie van mijn droom om een fiets volledig uit duurzame materialen te maken. Vanuit mijn passie voor fietsen heb ik met mijn afstudeerproject een alternatief gecreëerd waarmee ik hedendaagse ontwerpen ter discussie wil stellen”, aldus de Nederlandse student. Kanters hield zijn ontwerp basic om het project toegankelijk te houden want hij wil eigenlijk niks lievers dan dat iedereen zijn idee overneemt. Vlas is net als vele andere materialen CO2 neutraal en aangezien vlas heel snel groeit kan het aanbod probleemloos op de vraag worden afgestemd. 

Dat het thema duurzaamheid ook voor de grote bedrijven uit de fietsenbranche belangrijk is, bewijst de participatie van Shimano aan Kanters’ project. (BDS)