Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Einde verbod: Lance Armstrong mag weer competitief sporten

Koersen blijft uit den boze voor de Texaan.

Lance Armstrong mag sinds 24 augustus weer deelnemen aan competitiesport, maar er is één duidelijke beperking: koersen is er niet bij voor de verguisde Amerikaan. Ook mag hij nog steeds niet deelnemen aan een nationaal kampioenschap of internationaal evenement. Het verbod is deels opgeheven in overeenstemming met de straf die het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA uitsprak in 2012.

Wie verwacht dat Armstrong, inmiddels 45 jaar, zich weer op het sporten zal storten, heeft het mis. Aan USA Sports Today vertelde de Texaan dat topsport iets is wat ver achter hem ligt. “Ik ben nu 45 jaar oud en sport tegenwoordig alleen nog maar om fit te blijven en voor mijn geestelijke gezondheid.” In 2012 liet Armstrong blijken dat hij graag nog eens zou deelnemen aan onder meer zwemwedstrijden en triatlons, maar die ambities heeft hij dus kennelijk opgeborgen.

Wel wil Armstrong graag een bedrijf oprichten waarmee hij sportevenementen kan organiseren. In principe staat hem dan weinig in de weg om zelf ook deel te nemen. “Het lijkt me waarschijnlijk dat ik me na een tijdje ook op een aantal events zal richten.” We zullen dus ongetwijfeld van sportman Armstrong, die zijn zeven Tourzeges moest afstaan na dopinggebruik, blijven horen.

Voordat de meest besproken renner van deze eeuw zich op het nieuwe bedrijf richt, zal hij eerst het gerecht van zich moeten afschudden. Zijn voormalig ploeggenoot Floyd Landis spande een rechtszaak tegen hem aan. Ook de Amerikaanse staat nestelde zich in die zaak. Armstrong zou de staat hebben bedrogen in de tijd dat US Postal hoofdsponsor was. De schadesom die circuleert, 100.000.000 dollar (!), liegt er niet om. Binnenkort zal blijken of de zaak inderdaad voor de rechter komt. (foto: Instagram Lance Armstrong)

Gerelateerde artikels