Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eerbetoon aan Van Impe: één dag in de bollen

Ook de Lucien Van Impe Classic kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. De organisatie heeft nu iets creatiefs bedacht om de ontstane leegte op 20 juni, de oorspronkelijk eventdatum, op te vullen. Ze roept fietsers op om die dag zo veel mogelijk in bolletjestrui de weg op te gaan. Het is een eerbetoon aan de eerste winnaar van de bollentrui in de Tour de France.

De organisatie van de Lucien Van Impe Classic hoopt op 20 juni op een zonovergoten dag. Eentje die zich perfect leent voor een fietstocht. “Wij zouden het fantastisch vinden moesten zoveel mogelijk wielertoeristen zich op 20 juni uitdossen in een bolletjestenue. Ter ere van Lucien. Dat kan een bolletjestrui, een bolletjespetje, bolletjeskousen of waarom niet, een bolletjesmondmasker zijn. Verras ons met andere, originele kledingstukken, lintjes aan de fiets of een bolletjeshelm”, laat de organisatie ons weten.

#eendagindebollen

Tegelijkertijd roepen de mensen achter de Lucien Van Impe Classic fietsers op om foto’s te maken en deze te posten op onder meer Facebook en Instagram. De hashtag voor deze actie is #eendagindebollen.

Persoonlijke boodschap

In de week voorafgaand aan 20 juni verschijnen er enkele GPS-ritten op de website van de Lucien Van Impe Classic. Die kan je op 20 juni rijden. Op deze website kan je voorts een postkaart downloaden waarop je een persoonlijke boodschap voor Lucien kan achterlaten. Langs het parcours staat een postbus met een banner van Lucien Van Impe, bedoeld om de persoonlijke kaart te posten. Voor degenen die te ver van het parcours wonen, is het in het weekend van 20 juni mogelijk om online een boodschap achter te laten, inclusief een foto in bollenoutfit. Uit de leukste inzendingen worden winnaars getrokken.

Respecteer de regels

De organisatie heeft tot slot nog een wijze raad: ga niet in grote pelotons de weg op. “We roepen iedereen met aandrang op om alle regels die gelden met betrekking tot het fietsen in groep op 20 juni strikt op te volgen. Wat deze zijn weten we nu nog niet, maar we zullen daarover nog uitgebreid informatie geven op onze Facebook-pagina en op de website. Het zal wellicht plezant zijn om enkele gelijkgestemde zielen tegen te komen, die net als jij zijn uitgedost in een bolletjestenue.”

Gerelateerde artikels