Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een kijkje in de olympische prijzenkast van Cancellara

Cancellara over zijn drie plakken: "Niet slecht voor een wielrenner."

Het einde van de carrière van Fabian Cancellara komt langzamerhand in zicht. Reden voor ‘Spartacus’ om zijn collectie aan olympische medailles eens bij elkaar te zoeken. De Zwitser dolf enkele weken geleden goud in Rio de Janeiro. Dat was zijn derde olympische plak. In 2008 pakte Cancellara ook al goud op de tijdrit en zilver in de wegrace van Beijing.

Op Instagram laat hij weten fier te zijn op zijn olympische prestaties. Daar is een foto te zien van zijn medailles. Tegelijkertijd relativeert hij het succes tijdens zijn optredens opde Spelen. “Ik ben absoluut niet zoals Michael Phelps, maar heb het toch niet slecht gedaan voor een wielrenner”, aldus de renner, die zijn bericht besluit met toepasselijke hashtags: #HappyBoy en #Proud.

Wie Cancellara, die binnenkort afscheid neemt van het peloton, wil uitwuiven, kan zondag 4 september naar het Internationaal Criterium in Bavikhove. De Zwitser komt die dag samen met onder meer wereldkampioen veldrijden bij de beloften en thuisrijder Eli Iserbyt, Sep Vanmarcke en John Degenkolb aan de start. Het criterium is gratis toegankelijk. Het event start met een wedstrijd voor junioren (14.30 uur). De grote mannen laten zich daarna (17.00 uur) zien.