Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een beetje meer wederzijds begrip mag toch wel?

Automobilist maakt bonje met Londense fietsers omdat ze op straat rijden.

Wederzijds begrip tussen fietsers en automobilisten is soms heel, heel ver te zoeken. Vanuit Londen krijgen we regelmatig video’s binnen waarin verkeersgebruikers de confrontatie aangaan met fietsers. Ditmaal een video die in Engeland een publieke discussie op gang heeft gebracht.

Autobestuurder Andrew Cudd windt zich in de video flink op over het feit dat fietsers en wielrenners het vertikken om op het fietspad te rijden. In plaats daarvan nemen zij de openbare weg. Eerst wijst hij fietsers toeterend en wijzend op hun gedrag, later gaat het raampje van zijn auto naar beneden en legt hij in rake woorden uit wat de sportievelingen in zijn ogen verkeerd doen.

De video heeft in Engeland heel wat tongen los gemaakt. In Ieder geval op verschillende social media. Sommigen menen dat de autobestuurder geen haar beter is omdat hij met een smartphone achter het stuur zit en zich onfatsoenlijk gedraagt tegenover de fietsers. Zo probeert hij een groep wielertoeristen bij een verkeerslicht belachelijk te maken om de fietskleding die ze dragen.