Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dwars door Havana op 7,5 meter hoge fiets

Recordpoging mislukt, omdat politie fietser naar beneden haalt.

Recordpogingen zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak gaat het om bizar lange afstanden in korte tijd. Bij de Cubaan in onderstaande video ging het juist om de grootte. De grootte van zijn fiets welteverstaan. De man reed een stuk op een zelf gemaakte fiets van 7,5 meter, naar verluidt ’s werelds grootste tweewieler. Jammer genoeg mislukte de poging, omdat de politie van Havana hem tegenhield.

De Cubaan, Felix Guirola, wilde in het Guinness Book of World Records. Hij vertelde regionale media dat hij al jaren aan fietsen in de meest ongebruikelijke maten sleutelt. Ze worden gebruikt voor festiviteiten en culturele events. Ook deze had hij zelf in elkaar gezet. “Ik reed al in 1987 op fietsen van 6 meter, alleen werd het nooit gezien.”

Het huidige record stond op 6,15 meter. Om in het Guinness Book of World Records te komen, moest hij minimaal 100 meter op zijn 7,5 meter lange fiets door Havana rijden. Politiemensen staken daar een stokje voor. Guirola vertelde inmiddels dat hij werkt aan een 10 meter hoge fiets. Hij zegt te hopen dat de Verenigde Staten coulanter worden met de regelgeving, zodat hij betere fietsonderdelen kan importeren.