Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Duik terug in de tijd tijdens de Retro Ronde

Carbon fietsen zijn tegenwoordig haast de standaard in racefietsenland. Maar er was een tijd dat we onze kilometers maakten op stalen rossen, met op ons hoofd een worstenhelm. Tijdens de elfde editie van de Retro Ronde (het weekend van 9 en 10 juni) flitsen we terug naar de prille pionierstijden van de wielersport.

Op zaterdag 9 juni begint het spektakel met diverse activiteiten die bedoeld zijn als opwarmer voor de retrotochten van zondag. Er is bijvoorbeeld de Paterberg & Koppenberg Vintage Ride: een groepsrit van 25 kilometer vanuit Oudenaarde naar de twee welbekende hellingen. Uiteraard gaan de groepen in retrostijl op pad. Tevens is er een wielerrommelmarkt en zijn er met Retro Sprint wedstrijdjes (onder andere met hoge bi’s).

Op zondag 10 juni worden de wollen koerstruien en oldtimerfietsen uit de mottenballen gehaald voor een tocht van 40, 75, 100 of 160 kilometer. De ritten gaan door het historische landschap dat we zo goed kennen van Vlaanderens Mooiste. De koerssfeer is uniek, zowel voor de deelnemers als de mensen die langs de kant aanmoedigen. Er zijn smaak- en sfeervolle bevoorradingen voorzien. Vertrek en finish zijn in Oudenaarde.

Inschrijven kan online

Gerelateerde artikels