Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Drieste inbraak bij 3T

Deze ochtend (26 november) sloegen inbrekers hun slag in het hoofdkantoor van 3T bikes in Bergamo. Maar het is vooral de manier waarop de daders te werk gingen die alle verbeelding tart.

3T CEO René Wierts legt uit wat er precies is gebeurd. “Rond 6 uur in de ochtend braken zes tot acht dieven binnen in ons hoofdkantoor in Bergamo en ze gingen er met al onze demofietsen en showroommodellen vandoor. Om zich een toegang te verschaffen tot ons magazijn, boorden de dieven een gat door een muur van 1 meter dikte. Vanuit het magazijn forceerden ze dan van binnenuit de deur waarna ze de omheining voor de deur stuk knipten. In een mum van tijd laadden ze meer dan twintig fietsen in hun bestelwagen, tot de buit behoort ook een uniek Exploro frame dat door de betreurde Dario Pegoretti werd gelakt. Pegoretti schilderde het frame als geschenk voor het feit dat we onze eerste complete fiets op de markt hadden gebracht”, aldus Wiertz. Hoewel de politie binnen de tien minuten ter plaatse was, is er van de daders geen spoor. “Iedereen binnen 3T is geschokt door de feiten en dan vooral door de manier waarop de daders te werk gingen. We hopen dat iedereen die tips heeft die tot de ontmaskering van de daders kan leiden, die informatie met ons en de politie wil delen”, nog volgens een aangeslagen Wiertz.

Om het Pegoretti frame (links) te kunnen bemachtigen, boorden de dieven een gat door een muur van een meter dik (rechts).