Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Doorkruis West-Vlaanderen vier dagen op rij

Van 24 tot en met 27 augustus is er West-Vlaanderens Mooiste.

West-Vlaanderen toont zich komende zomer een fietswalhalla met West-Vlaanderens Mooiste (24 tot en met 27 augustus). Elk type fietser vindt tijdens de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste een parcours op maat. Iedere dag is er een nieuw, uitgepijld parcours in combinatie met een kwalitatieve bevoorrading. Je hebt de keuze uit meerdere fietsafstanden vanaf 25 tot 125 kilometer.

Donderdag 24 augustus
Op donderdag fiets je door de zachtglooiende streek tussen Roeselare en Menen. In Menen is er een halte in het jukeboxmuseum. Op de terugweg fiets je langs de oude spoorlijn Roeselare-Menen. De grotere afstanden fietsen richting de Franse grensgemeenten Bousbecque en Halluin. Hier ontdek je de oude smokkelpaden en proef je de sfeer van de Kommiezen aan de grens.

Vrijdag 25 augustus
De vrijdag fiets je naar regio Houtland en het Groenhovebos in Torhout. De landelijke rust, het fraaie landschap met vele prachtige hoeven, akkers en weilanden zijn enkele kenmerken die deze route typeren. Je fietst dwars door het hart van onze provincie en je ruikt de puurheid van de vele gewassen op het veld. De grotere afstanden fietsen richting de Polders en het kanaal Oostende-Brugge. De rustgevende natuurelementen en het kabbelend water zijn de rode draad doorheen deze tocht.

Zaterdag 26 augustus
Prachtige panorama’s, glooiende landschappen en verschillende natuurgebieden zijn karakteristieken van de route op zaterdag. Je fietst dwars doorheen de dorpen Zonnebeke, Passendale, Zandvoorde en Geluwveld. Onderweg maak je kennis met de oorlogsherinneringen en de verscheidenheid van natuurdomeinen. Onderweg is er een halte voorzien in ‘De Oude Kaasmakerij’ in Passendale. Vanaf de 75 km krijg je een prachtige route voorgeschoteld in West-Vlaams Heuvelland en Frans Vlaanderen. Je verkent prachtige ‘bergdorpjes’ zoals Kemmel, Reningelst en Wijtschate. Een absolute aanrader voor fietsers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging.

Zondag 27 augustus
De fietstocht op zondag wordt gekenmerkt door de landelijke rust, het fraaie groene landschap in combinatie met de hoeven, akkers en weilanden. Je fietst en ontdekt de regio van ’t West-Vlaamse hart. Via vlakke, autoluwe wegen maak je kennis met leuke dorpen zoals Gits, Ardooieen Ledegem. Langsheen het parcours maak je kennis met talrijke groendomeinen en landschappen: Rhodesgoed, Vierkavenbos, De Kleiputten, Wallemote en proef je van mooie erfgoedsites.

Op zondag is er de kinderfietstocht ‘De Zoevende Zapper’. Deze bedraagt 15 kilometer en brengt de allerjongsten met hun ouders langsheen de mooiste Roeselaarse speelpleinen. Vanaf 13.00 uur verwelkomt het Zappermannetje de kinderen op de startplaats in Expo Roeselare en kunnen zij zich uitleven in het Kids-Paradise dorp. Tijdens de tocht is er een leuk Zapperspel ontwikkeld. Daarbij worden de kids beloond met een versnapering van Lollywood. Op het einde van de fietstocht wacht er voor ieder kind een verrassing. De kinderfietstocht is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar. 

Ook voor mountainbikers
Op zondag maken de mountainbikers kennis met de omgeving van Houthulst, Westrozebeke en Staden. Een nieuw, gevarieerd parcours met heel wat onverharde wegen wacht op de mountainbikers. Het parcours is heuvelachtig en af toe is er een technische passage.

Coppa Grinta!
West-Vlaanderens Mooiste is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike. 

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!

Gerelateerde artikels