Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Domper voor Van Keirsbulck tijdens Brussels Cycling Classic

Dieven slaan achterruit van auto in en nemen rugzak en Macbook mee.

Tom Boonen won zaterdag weliswaar in de Brussels Cycling Classic, maar bij ploegmaat Guillaume Van Keirsbulck was er weinig reden tot lachen. De 25-jarige renner van Etixx-Quickstep werd tijdens de race bruut bestolen. Dieven sloegen zijn achterruit aan diggelen en gingen er met een rugzak vandoor. Daarin zat zijn Macbook.

De auto, een fraaie Audi R6, stond geparkeerd bij het rennershotel in Overijse. “Ik had mijn rugzak van Louis Vuitton, die ik van mijn vriendin had gekregen, erin laten liggen. De spullen die we niet nodig hebben om te koersen laten we meestal achter in de auto omdat de bus anders overvol zit”, zegt de renner tegen HLN.

Rond 15.30 uur ging het mis. Een buurtbewoner zag hoe de dieven te werk gingen en riep naar hen, maar dat maakte geen verschil. “Ze hadden toen al mijn raam ingeslagen en vluchtten snel weg met de rugzak. De opgeroepen politie kon niemand meer aantreffen. Volgens hen lopen bendes rond met apparatuur die elektronica opspoort. Vervolgens breken ze in.” (foto: Twitter Guillaume Van Keirsbulck)

Gerelateerde artikels