Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Domane SLR valt in de prijzen op Velofollies

Trek Domane SLR wint Bike Valley Innovation Award 2017.

De Trek Domane SLR is op de Velofollies uitgeroepen tot winnaar van de Bike Valley Innovation Award 2017. De fiets kreeg de meeste stemmen van de vakjury. De jury prees de innovatie en doorontwikkeling van de IsoSpeed technologie. Deze is nu verstelbaar en biedt hierdoor extra comfortabele rijeigenschappen van een hoger niveau. “Niet elke rijder kan de hoge standaard van stijfheid van een racefiets waarderen. Het verstelbaar maken van de zitbuis is daarom een vooruitstrevende ontwikkeling”, aldus de jury. 

Van origine is de Domane een endurance racefiets van Trek die al in 2012 is uitgebracht. Sindsdien heeft Trek onderzoek gedaan naar wat er verbeterd kan worden aan de unieke eigenschap van de Domane, namelijk de IsoSpeed decoupler. De nieuwe Domane heeft een doorontwikkelde IsoSpeed decoupler. Deze is verstelbaar kan aangepast worden op elk type fietser. De overige twee baanbrekende technologieën vinden we terug aan de voorzijde: een IsoSpeed decoupler in het balhoofd van de fiets en een IsoCore racestuur. 

Het resultaat van deze drievoudige technologie is dat de energie van trillingen beter wordt geabsorbeerd dan bij andere racefietsen. In de laagste stand, van de verstelbare IsoSpeed decoupler, wordt 14 procent meer verticale doorbuiging gerealiseerd aan de achterzijde van het frame, 10 procent extra doorbuiging aan de voorzijde en 20 procent minder trillingen ten opzichte van een standaard carbon stuur. Fabian Cancellara is vanaf het eerste moment nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling.

Gerelateerde artikels