Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dolomites Bike Day: perfecte opwarmer voor Dolomietenmarathon

Op zondag 18 juni is er de eerste Dolomites Bike Day.

Eén van de meest aansprekende fietsgebieden voor wielertoeristen is de bergachtige omgeving van Südtirol in Italië. Ronkende bergpasnamen zijn die van de Campolongo, Falzarego en Valparola. Ze waren in het verleden onderdeel van veel epische koersen en spelen nu een hoofdrol in de eerste editie van de Dolomites Bike Day op zondag 18 juni. Dit is een niet-competitief, vrij toegankelijk evenement voor fietsers. Het heeft plaats aan de rand van de natuurparken Puez-Odle en Fanes-Sennes-Braies, tegen de achtergrond van de Dolomieten.

De fietsers starten in Alta Badia en rijden van daaruit naar Arabba en de vallei van Livinallongo. Daar nemen ze de eerste pas van de dag, de Campolongo, gevolgd door de Falzarego en Valparola. Vervolgens komen de fietsers uit in La Villa en Corvara en zit de omloop erop. De lus, die ook over wegen van de Maratona dles Dolomites gaat, is vrij van verkeer tussen 10 uur ’s ochtends en 15 uur ’s middags. Je rijdt 51 kilometer en overwint onderweg 1.290 hoogtemeters. Fietsers wordt geadviseerd om de ronde tegen de klok in te rijden.

Kun je maar geen genoeg krijgen van deze contreien? Dan is het wellicht raadzaam om nog een weekje langer te blijven. Op zondag 25 juni staat namelijk de Sellaronda Bike Day gepland. Tijdens dit event zijn de routes opnieuw vrij van verkeer (8.30 – 15.30 uur). Ook in deze lus is de Campolongo opgenomen en verder pak je ook beklimmingen als de Pordoi en Gardena mee. De omloop is iets langer dan de Dolomites Bike Day: 56 kilometer. Beide evenementen zijn perfecte opwarmers voor de Maratona dles Dolomites. Het startschot van deze populaire cyclo klinkt op zondag 2 juli.  

Gerelateerde artikels