Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dolomites Bike Day: drie passen een dag lang ‘eigendom’ van fietsers

De Dolomieten zijn gastheer van heel wat wielerevenementen. Eén daarvan is de Dolomites Bike Day, die ditmaal op zaterdag 13 juni plaatsheeft. Drie bekende bergpassen zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en dus voor even ‘eigendom’ van wielrenners.

De Dolomites Bike Day is geschoeid op dezelfde leest als de Sellaronda Bike Day, waarover we afgelopen week al berichtten. Op zaterdag 13 juni, een week voor de Sella Ronda Bike Day, worden drie bekende Dolomietenpassen afgesloten voor auto’s, motoren en ander gemotoriseerd verkeer (tussen 8.30 en 14.30 uur). Het gaat om de Campolongo, Falzarego en Valparola, drie passen die ook deel uitmaken van de Maratona dles Dolomites. In 51 kilometer overbrug je 1.370 hoogtemeters.

Vrij toegang

De Dolomites Bike Day is een niet-competitief evenement. Elke fietser heeft vrij toegang tot het circuit en je kunt inpikken op de route waar je maar wilt. Inschrijven is niet nodig. De organisatie van de Dolomites Bike Day adviseert fietsers om de route tegen de klok in te rijden. Meer informatie vind je op de website van de Dolomites Bike Day.