Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit zijn de gouden pareltjes van onze olympisch kampioenen

Greg Van Avermaet en Anna van der Breggen krijgen gouden fietsen cadeau.

Greg Van Avermaet heeft voldoende gefeest en genoten. Na zijn olympische wegtitel in Rio de Janeiro staat vandaag de eerste koers weer op het programma. Het is de Bretagne Classic – Ouest-France (WorldTour) in Frankrijk. De 31-jarige Oost-Vlaming rijdt de eendagskoers op een opvallende fiets: eentje van goud. Op Instagram laat ‘gouden Greg’ weten in zijn nopjes te zijn met zijn BMC-fiets (Teammachine SLR01). ‘I love it’.

Van Avermaet zit boordevol ambities. Hij wil de Bretagne Classic – de nieuwe naam van de GP Ouest France-Plouay – bij voorkeur direct op zijn naam schrijven. Alle ogen zullen op Van Avermaet gericht zijn, al was het alleen maar vanwege zijn uitrusting. Op de Bretoense wegen heeft de Waaslander een gouden ros tot zijn beschikking en daarnaast rijdt hij met goud afgewerkte mouwtjes en prijkt de naam van sponsor BMC in gouden letters op het koersshirt.

bmc1.jpg
bmc2.jpg
bmc3.jpg

Anna van der Breggen is eveneens een tevreden mens. De renster van Rabobank – Liv die daags na Van Avermaet goud bij de dames pakte, heeft eveneens een opvallende fiets van haar sponsor cadeau gekregen. De fiets (Envie) van fabrikant Liv, de vrouwenlijn van Giant, is er in overwegend zwart met subtiele gouden accenten. Van der Breggen showt haar fiets komende week voor het eerst in de Boels Rental Holland Ladies Tour, de belangrijkste Nederlandse etappewedstrijd voor vrouwen.

bike-anna-van-der-breggen.jpg