Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is de uitdaging waarvoor Kristof Allegaert staat

Leerkracht uit Kortrijk neemt deel aan de Indian Pacific Wheel Race.

Kristof Allegaert laat opnieuw van zich horen. De fietsende leerkracht uit Kortrijk begint vanavond aan een nieuw waanzinnig avontuur: de Indian Pacific Wheel Race. Een race die het deelnemersveld helemaal door Australië stuurt. Goed voor in totaal 5.500 kilometer en een slordige 34.000 hoogtemeters. Bekijk hier het parcours.

Kristof is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe wat lange afstandswedstrijden betreft. Hij won immers alle Transcontinental Races waaraan hij deelnam (drie stuks) en won daartussen ook nog de eerste editie van de Red Bull Transsiberian Extreme Race. Die laatste was goed voor een tocht van maar liefst 9.000 kilometer. Toch lijkt deze Australische onderneming nog een stuk moeilijker aangezien hij (net als de Transcontinental Race) unsupported is.

Het begint allemaal door je achterwiel in de Indische oceaan te soppen in het stadje Fremantle (Perth). Na het overwinnen van de Australische woestijn (Nullarbor Plain), de heuvels van het wijnlandschap, de ‘Iconic Great Ocean Road’ en de Australische Alpen kom je aan de andere kant van het eiland uit in Sidney waar de race eindigt door het voorwiel in de Pacific ocean te planten. Vandaar de naam dus: Indian Pacific wheel race.

De concurrentie is deze keer wel moordend, waardoor een goed resultaat allerminst gegarandeerd is. Kristof zal er voor het eerst gebruik maken van de R&D Cima jersey en bibshort. (foto: Sportful)