Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is de beste ‘Strava-kunstenaar’ van Engeland

Met Strava kun je veel meer dan alleen je training registreren en analyseren. Sommigen gebruiken de applicatie zelfs om er fraaie kunstwerken mee te maken. Tijdens een wielerfestival in Bristol stroomden vele inzendingen binnen voor de ‘Strava Art Competition’. Anthony Hoyte maakte de winnende.

De man uit Bristol maakte het kunstwerk ‘Fowl Play’. Aan de hand van de GPS-coördinaten schepte Hoyte een zwerm vogels. Daarvoor fietste hij 51 mijl (82 kilometer) door de straten van Bristol. Dat deed hij op 16 september. Hoyte had er zeven uur en 39 minuten voor nodig om zijn kunstwerk na te fietsen.

Het moet gezegd: het ontbrak Hoyte niet aan geduld, want met de vele bochten en keerpunten in het kunstwerk bleef de gemiddelde snelheid tijdens de Strava-rit steken op 6,7 mijl per uur (10,8 kilometer per uur). Hij schreef tijdens de rit wel een aantal hoogtemeters bij: 1.202 meter om precies te zijn.

Het was niet voor het eerst dat Hoyte aan de slag ging met een Strava-kunstwerk. In het verleden maakte de Brit in binnen- en buitenland heel wat verrassende creaties. Tijdens de competitie op het wielerfestival had hij de nodige concurrentie. Andere fietsers maakten onder meer een gebraden kip en vlinder van GPS-coördinaten.

Gerelateerde artikels