Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dimension Data veilt fietsen profs voor het goede doel

Dimension Data verkoopt 20 Cervelo S5c-fietsen tijdens een online veiling. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel Qhubeka. Dat verdeelt fietsen in Zuid-Afrika om de mobiliteit te verbeteren en mensen in staat te stellen hun werk, scholen en ziekenhuizen te bereiken.

De veiling is begonnen en loopt door tot 23 november. De fietsen die onder de digitale hamer gaan, zijn gebruikte exemplaren uit de grootste wielerkoersen, waaronder ook de Ronde van Frankrijk. Mensen kunnen onder andere bieden op fietsen van Mark Cavendish, Serge Pauwels, Bernie Eisel en Edvald Boasson Hagen.

Fiets verandert levens

Qhubeka is een woord uit het Nguni dat ‘doorgaan’ betekent. In de rurale Afrikaanse samenlevingen moeten mensen vaak lange afstanden afleggen om toegang te krijgen tot basisbehoeften als gezondheidszorg, scholen en winkels. 500.000 kinderen leggen dagelijks meer dan 10 kilometer of langer dan 60 minuten af om op school te komen. In die gemeenschappen kunnen fietsen levens veranderen.

Qhubeka mobiliseert mensen door fietsen te bezorgen aan zij die goede schoolresultaten behalen en de samenleving en het milieu een dienst bewijzen. De scholen hebben een verbetering van 59 procent geregistreerd in de resultaten van kinderen die met de fiets naar school gaan.

Inmiddels zijn er al zo’n 80.000 fietsen verdeeld sinds de oprichting van het goede doel in 2005. Dat is mede te danken aan de campagne die de renners van Team Dimension Data tijdens de Tour de France ondersteunde. “We hopen dat de veiling een laatste duwtje in de rug is om ons doel in 2020 te bereiken om zo meer kinderen aan het fietsen te krijgen in Zuid-Afrika”, zegt Scott Gibson van Dimension Data.

Gerelateerde artikels