Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze Japanse trein is er speciaal voor fietsers

Het is soms een behoorlijke uitdaging om je fiets mee in de trein te nemen. In Japan hebben ze er iets op gevonden: een fietsvriendelijke trein. Die biedt plaats aan 99 fietsers en evenzoveel tweewielers.

Bij ons kunnen we lang niet altijd met de fiets in de trein stappen, terwijl dat soms best praktisch is. Bijvoorbeeld als je naar het station wilt rijden en de fiets ook op de plaats van bestemming kunt gebruiken. Of als je onderweg bent naar een wielertocht aan de andere kant van het land.

In Japan is sinds kort in de weekenden een fietsvriendelijke trein ingeroosterd. Die rijdt tussen station Ryogoku in Tokio en een aantal plaatsen op het schiereiland Boso in het zuiden van de prefectuur Chiba, een populaire fietsspot voor mensen uit de hoofdstad van Japan.

Achter elke bank zit een speciale haak. Die kunnen mensen uitklappen om vervolgens hun fiets eraan op te hangen. Een fiets hoeft dus niet ingeklapt te worden. Sterker nog: hij kan netjes met een riempje vastgezet worden, zodat de fiets stevig blijft hangen.

“We hopen dat zo nog meer mensen kunnen genieten van een fietstrip rond het schiereiland”, vertelt een woordvoerder van het Japanse spoorbedrijf in de nationale media. De Japanners moeten wel vijf dagen van tevoren een plaats reserveren.