Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze applicatie stimuleert je steeds andere routes te rijden

Wie steeds dezelfde lussen rijdt, krijgt daar minder energie van.

Automerk Škoda komt vandaag met de tool RouteTour. Deze slimme applicatie stimuleert fietsers om eens een andere route te rijden. Binnen de sportpsychologie is al langer bekend dat het een positief effect heeft om vastgeroeste patronen te doorbreken. Hoe meer je brein wordt gestimuleerd, hoe actiever je wordt. Fietsers, van amateur tot professional, kunnen de tool vinden op www.routetour.nl.  

Nieuwe prikkels
Wielrennen is goed voor de conditie en kan het hoofd leegmaken. Nieuwe routes houden je gemotiveerd, weet voormalig profrenner Matthieu Heijboer. Hij is Head of Performance van Team LottoNL-Jumbo. “Als je heel monotoon dezelfde routes blijft rijden, krijg je daar steeds minder energie van”, zegt Heijboer. “Ik probeer als trainer veel variatie aan te brengen. Nieuwe prikkels maken je altijd beter, dat geldt ook in het dagelijks leven.”

Ook psycholoog Jef Brouwers werkt met topsporters en noemt zichzelf prestatiepsycholoog. “Mensen moeten het voordeel inzien van het niet herhalen van die bekende patronen. Hoe meer je het brein stimuleert en aan het werk zet, des te actiever je wordt”, aldus Brouwers.

Alternatieve routes
Met behulp van RouteTour slaan fietsers nieuwe paden in en trekken zij er wellicht nog vaker op uit. Met de tool kunnen gebruikers binnen één minuut uit drie alternatieve routes kiezen. Door een koppeling met Strava  zijn deze routes ook nog eens afgestemd op het persoonlijk profiel van de fietser. Via Facebook Messenger geeft de tool zelfs aanvullend advies op basis van de windrichting of mogelijk slecht weer. Robert Gesink testte de tool inmiddels.

Gerelateerde artikels