Deel dit artikel:

Deze 5 renners verdienen het meest

Peter Sagan heeft een jaarsalaris van een slordige 6 miljoen euro.

De minder goed betaalde renners zeggen wel eens gekscherend dat ze ‘voor een broek en een trui fietsen’. De absolute grootverdieners in de wielersport zul je daar niet over horen. Het Laatste Nieuws heeft op een rijtje gezet welke vijf renners iedere maand het meeste geld bijgeschreven krijgen op hun bankrekening. Peter Sagan voert het lijstje aan met maar liefst 6 miljoen euro per jaar. Voor de goede orde: het bedrag is een benadering van zijn jaarsalaris.

Toen Oleg Tinkov eind 2015 bekendmaakte dat hij zou stoppen met zijn wielerploeg, ging manager Giovanni Lombardi meteen de boer op. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever voor Sagan liet hij bij enkelen de vraagprijs vallen: 6 miljoen euro per jaar. Patrick Lefevere vond dat te veel van het goede. In de zomer van 2015, de periode waarin de relatie tussen Sagan en de excentrieke Tinkov op een dieptepunt leek, kon Lefevere de wereldkampioen voor 2,5 miljoen euro oppikken.

Hoe anders zijn de tijden nu. Chris Froome, toch ook geen kleine jongen, verdient jaarlijks 5,3 miljoen euro, zo schreef The Times afgelopen jaar. Nu Sagan voor de tweede keer wereldkampioen is geworden, is het de Slowaak die het best wordt beloond. “Hij is de absolute nummer één wielrenner van de wereld”, zegt Jérôme Bouchat van het sport marketingbureau Nielsen Sport tegen de krant. “Sagan heeft internationale uitstraling, hij staat voor fun en entertainment. En hij is een winnaar.”

1. Peter Sagan: 6 miljoen euro per jaar

2. Chris Froome: 5,3 miljoen euro per jaar

3. Mark Cavendish: 3,4 miljoen euro per jaar

4. Alberto Contador: 3 miljoen euro per jaar

5. Vincenzo Nibali: 2,9 miljoen euro per jaar