Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deel je trainingen op Facebook? Dan heb je misschien wel een psychisch probleem

Sporters die work-outs delen zijn hongerig naar aandacht, stellen onderzoekers.

Ben jij iemand die de training met Strava vastlegt en de work-out na thuiskomst zo snel mogelijk deelt met je vrienden en volgers op sociale media? Dan zegt dat duidelijk iets over je persoon. Volgens Britse onderzoekers van de Brunel University in Londen ben je bovengemiddeld bezig met je uiterlijk en zijn ook narcistische trekken je niet vreemd.

De onderzoekers spreken van psychische problemen bij mensen die steeds weer hun trainingen delen. Ze deinzen niet terug voor grootspraak en willen graag laten zien hoeveel tijd ze investeren in hun looks. “Narcisten plaatsen regelmatiger updates over hun prestaties. Ze zijn hongerig naar aandacht en zoeken bevestiging bij hun netwerk op Facebook”, concludeert Dr. Tara Marshal in de Independent.

De berichten over straffe work-outs genereren vaak veel likes en lokken vele reacties uit, maar volgens Marshal betekent dat niet dat Facebook-vrienden op dit soort postings zitten te wachten. “Om aardig over te komen geven ze het bericht een like, maar in werkelijkheid zijn ze weinig gecharmeerd van zulke egoïstische vertoningen.”

Op welke manier de studie tot stand is gekomen, is ons niet bekend. Evenmin weten we hoeveel sporters hebben deelgenomen aan het Britse onderzoek. Hoe dan ook: misschien is het goed om voortaan drie tellen na te denken voordat je een Strava-rit met je vrienden deelt. Zij zullen dat volgens dit onderzoek zeker waarderen.