Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deel je foto bij hoogtebord op Mont Ventoux

Actie: minstens 1.911 foto's van gestolen hoogtebord Mont Ventoux.

Het zit Franse wieler- en wandelrecreanten nog altijd niet lekker dat het befaamde bordje op de top van de Mont Ventoux onlangs is gestolen. Zij beginnen daarom een campagne op social media: #touchepasamontventoux. De Fransen roepen sportievelingen van over de hele wereld op om eigen foto’s te delen met daarop het vol stickers geplakte hoogtebord (samen met de hashtag). 

Het idee komt uit de koker van Alban Klein, een sportieveling die op de berg leeft. “Dit bord is erfgoed. Iedereen die de top heeft beklommen, heeft er een foto van gnomen.” Hij wil via social media minstens 1911 foto’s verzamelen, een aantal dat gelijk staat aan de hoogte van de berg. “We krijgen er ons bord niet mee terug, maar als de dader de foto’s onder ogen krijgt beseft hij zich misschien wel wat hij ons heeft aangedaan”, zegt Klein in de Franse media.

Er is een nieuw bord in bestelling. Daarop staat een andere hoogte dan we tot dusver gewend waren: 1897,1 meter. De werkelijke hoogte van de Kale Berg hebben we dus altijd iets overschat. 

Gerelateerde artikels