Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De zijderoute per fiets met PedalEd

Afgelopen weekend ging in Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan/Kirgizië, de Silk Road Mountain Race van start, een solo- of duo-tocht van 1.700 kilometer door de uitgestrekte bergen van Kirgizië. Zeer interessant voor avonturiers die inspiratie willen opdoen voor hun volgende exploot.

Kirgizië, dat is een land wat niet direct op de radar verschijnt bij het uitspreken van de naam. Je moet het zoeken ergens bij Tadzjikistan, Pakistan, Oezbekistan, en het grenst ook aan China. Een eind van huis is het in ieder geval. Onherbergzaam lijkt het er ook, getuige de teaser-video (zie ook onderaan) die je vindt op de site de PedalEd Silk Road Mountain Race, die afgelopen zaterdag startte in Bishkek.

Foto: Als je hier geen rust meer vindt…

Even goed spreken de desolate landschappen en de eindeloze vergezichten bijzonder tot de verbeelding, en wereldreizigers die dit stukje wereld nog niet op hun palmares hebben, zullen er direct door worden aangetrokken.

Foto: de route is 1.700 kilometer lang en voert langs drie controlepunten.

De Silk Road Mountain Race is een lus van 1.700 km door het woeste gebergte dat Kirgistan is, en er zijn onderweg 26.000 hoogtemeters te overwinnen. Bij de 100 deelnemers die aan deze eerste editie meedoen, zitten ook verschillende Belgen en Nederlanders, en net als alle andere fietsers zijn ze via internet te tracken gedurende de race, waar ze naar schatting 1 à 2 weken over zullen doen. De rijders zijn op zichzelf aangewezen voor bevoorrading en voor hun overnachtingen, vandaar ook dat het inschrijfgeld voor deze monstertocht niet meer dan 300 pond bedraagt, tracker inbegrepen. Ze rijden onderweg langs drie bemande controleposten en finishen uiterlijk op 1 september weer in Bishkek.

Naamsponsor PedalEd maakte speciaal voor de Silk Road Race enkele kledingitems, die hier te bestellen zijn.

Foto: Gelukkig zien de wegen er hier goed uit.