Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De mooiste vergezichten vanaf de fiets

Torino-Nice Rally biedt fietsers uitdaging en avontuur.

Veel fietsers is het niet alleen te doen om de sportieve uitdaging, maar zeker ook om de mooie panorama’s die opdoemen. Niet voor niets zoeken we naar de mooiste plekken op de aardbol om op de fiets te stappen. Een tocht die gegarandeerd schitterende plaatjes oplevert, is de Torino-Nice Rally.

Deze rit van het westen van de Italiaanse Alpen naar de Zuid-Franse kust telt maar liefst 700 kilometer. Ze voert je mee over historische handelsroutes. Circa een derde van het parcours bestaat uit onverharde weg. Onderweg bedwing je vele bergen, waaronder de bekende Colle delle Finestre, Col Agnel, Col d’Izoard en Montgenèvre. Fietsers overwinnen tijdens de Torino-Nice Rally meer dan 20.000 hoogtemeters.

Ambassadeur Joachim Rosenlund van Bombtrack, een Noor die tegenwoordig in Berlijn woont, reed de Torino-Nice Rally van 2016 in 4,5 dag. Hij werd onderweg gevolgd door een camerateam. Het resultaat is een prachtige en avontuurlijke video. Rosenlund is zo verknocht aan de  Torino-Nice Rally, dat hij zich alweer heeft ingeschreven voor de editie van 2017.