Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De eerste wereldkampioenen pump track zijn Amerikanen

De namen Payton Ridenour en Tommy Zula zeggen u meer dan vermoedelijk helemaal niets, maar sinds vorige zondag mogen de twee Amerikanen zich wereldkampioenen pump track noemen. Pump watte? Pump track, een nieuwe discipline binnen de UCI.

Pump track is een relatief nieuwe tak van de fietssport die je ergens tussen BMX en street moet situeren. Doel van de wedstrijd is om een parcours met kombochten en wasborden zo snel mogelijk af te leggen. Velosolutions is een bedrijf dat wereldwijd pumptracks bouwt en de sport promoot.

Met Red Bull. Uiteraard

Het was dat bedrijf dat vorig jaar een eerste officieus WK pump track organiseerde in samenwerking met energiedrankenfabrikant Red Bull. Dit jaar sloegen Velosolutions en Red Bull opnieuw de handen in mekaar, maar werd er met steun van de UCI meteen een heel kampioenschap op poten gezet. In totaal werden er in 22 landen 26 kwalificatiewedstrijden georganiseerd zodat vorig weekend 130 rijders geselecteerd waren voor het WK in het Swiss Bike Park in Bern.

In barslechte weersomstandigheden kroonden de Amerikaan Tommy Zula en zijn landgenote Payton Ridenour zich tot de eerste door de UCI erkende wereldkampioenen pump track. De deelnemers kwamen vanuit het BMX, het downhill en het freestyle street riding.

Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen van hoe pump track er uitziet.