Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De drie meest opmerkelijke video’s van deze week

We krijgen met regelmaat opmerkelijke video’s toegestuurd. Soms houd je je hart vast bij hetgeen je ziet, soms gaat het om hilarische wielertaferelen. De selectie van deze week: een verkeerd afgesteld verkeerslicht dat een fietser bijna fataal wordt, een kangoeroe die weigert fietsers met rust te laten en zeer opmerkelijke wielerkunst.

Oef…! Vrachtwagen komt net op tijd tot stilstand

Het had niet veel gescheeld of een vrachtwagen was in Londen (onbewust) ingereden op een aantal fietsers. Bekijk onderstaande video maar eens… Inmiddels hebben de autoriteiten onderzoek verricht. De oorzaken van het voorval: een onoverzichtelijke situatie (fietsers en gemotoriseerde voertuigen kunnen elkaar niet zien) en een onjuiste afstelling van de verkeerslichten. Precies op het moment waarop het sein voor gemotoriseerd verkeer op rood springt, krijgen fietsers groen licht. Een tussenfase is er niet. Gelukkig was de bestuurder van de vrachtwagen alert en wist hij net op tijd te stoppen.

Wat doe je als er een kangoeroe op je pad komt?

Op de een of andere manier lijken fietsers en kangoeroes geen gelukkige combinatie. Zagen we eerder al eens hoe een kangoeroe in Australië een snel rijdende fietser van zijn zadel stootte, ditmaal besloten fietsers ten westen van Sydney het rustig aan te doen toen deze buideldieren opdoken. Dat weerhield een kangoeroe er niet van om op een van de fietsers af te springen. Voor zover bekend zijn de fietsers er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Opmerkelijke ‘kunst’ langs parcours Ronde van Groot-Brittannië

Julian Alaphilippe schreef afgelopen weekend de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam. De etappekoers zorgde echter voor meer dan alleen ‘sportieve opwinding’. Tijdens een van de ritten, in Devon, hadden supporters tegen de heuvel van Capstone Hill een grote fiets van karton gemaakt. Vandalen vonden het echter nodig om die creatie te vervormen. Nog vóór de passage van het peloton veranderde de fiets in een levensgrote penis. De makers van de kartonnen fiets konden er niet om lachen…