Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De ‘Big Cock Ride’: misschien wel de meest bijzondere route ooit?

Als je het parcours bekijkt, frons je wellicht de wenkbrauwen. Want een fietsroute in de vorm van een penis, dat is niet iets wat we elke dagen tegenkomen. Toch? In Nieuw-Zeeland is de route echter een hit. Op zaterdag 29 september rijden veel fietsers deze ronde waarmee ze aandacht vragen voor prostaatkanker.

In Nieuw-Zeeland is de route inmiddels omgedoopt tot ‘Big Cock Ride’. Hij is ongeveer 30 kilometer lang en in korte tijd berucht geworden in het land. Vooral vanwege de ongebruikelijke vorm die hij heeft. Bekijk de route maar eens op de landkaart (de linker van de twee afbeeldingen hieronder)…

De ronde is een creatie van Carl Wells. Hij is niet alleen een fanatieke fietser, maar ook een zogeheten Strava-kunstenaar. Wells stippelt met Strava routes uit die ingetekend op de plattegrond opvallende afbeeldingen laten zien. Vaak zeer aansprekend, soms ook ietwat controversieel.

Wells bedacht de ‘Big Cock Ride’ voor een goede bekende. Die persoon overwon een aantal jaren geleden prostaatkanker en verzint nu elk jaar iets om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Daarnaast wil hij met allerlei initiatieven geld inzamelen om prostaatkanker aan te pakken. Op 29 september staat een grote groep aan het vertrek van de ‘Big Cock Ride’.