Deel dit artikel:

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker gaat op virtuele toer

De ‘echte’ 1000 km voor Kom op tegen Kanker gaat dan misschien niet door, er is wel een alteratief: de virtuele versie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Je kunt je nu inschrijven om van 18 tot en met 24 mei de 1000 km af te leggen via het online platform Keep Moving. Dat kan alleen of ‘samen solo’, in een virtueel team van maximaal acht fietsers.

Ziet jouw sportief voorjaar er ook plots helemaal anders uit? Ben je misschien nog op zoek naar een nieuwe uitdaging om in beweging te blijven? Dan is deelname aan de virtuele editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker een interessant alternatief. Dit warme, sportieve evenement zou dit jaar al voor de elfde keer plaatsvinden tijdens het hemelvaartweekend. Duizenden fietsen zouden dan samen trappen tegen kanker, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.

Virtuele medaille

De virtuele versie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker vindt plaats van 18 tot en met 24 mei. Dat gebeurt via het online platform Keep Moving. Slaag je er alleen of met je team in om de afstand volgende week volledig vol te maken? Dan van je als deelnemer een unieke virtuele medaille waarmee je zorgverleners én kankerpatiënten een groot hart onder de riem kan steken.

Op televisie

De bedoeling is om met zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk kilometers te malen. Het hoogtepunt is op zondagavond 24 mei. Dan wijdt Sporza van 17.30 tot 18.00 uur op Eén een speciale uitzending aan deze extra editie van de 1000 km.

Hoe kun je deelnemen?

  • Registreer je op keepmoving.eu.
  • Koppel daarna je sportapp (Start 2 Run, Strava, Pacer, Google Fit of Apple Health) of wearable (Garmin of Fitbit).
  • Selecteer de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op de website en klik op ‘Ik doe mee’.
  • Maak een nieuw team aan of gebruik de teamcode van Keep Moving om aan te sluiten bij een bestaand team. De deelnemer die een nieuw team aanmaakt, wordt automatisch de teamkapitein. Hij ontvangt de teamcode van Keep Moving en kan daarmee andere fietsers uitnodigen om zich bij zijn team aan te sluiten.
  • De kilometers die je trapt van 18 tot en met 24 mei worden dan automatisch gekoppeld aan de virtuele editie van de 1000 km.