Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Daarom staat Tom Boonen zo scherp op beenfoto

Ploegdokter Yvan Vanmol geeft uitleg bij indrukwekkende foto.

Tom Boonen is er veel aan gelegen om van zijn laatste wielermaanden een succes te maken. Zoveel is duidelijk. Deze week postte ploegmaat Pieter Serry een foto van Boonens rechterbeen op Instagram. De foto van het getrainde onderstel maakte veel reacties los. Ploegdokter Yvan Vanmol van Quick-Step Floors reageert in Het Nieuwsblad op de foto waarvan de beenaders af dreigen te springen.

“Neen”, zegt dokter Vanmol, “Ik heb de benen van Tom ook nooit eerder zo gezien. Zijn aders zijn heel uitgesproken: heel dicht aan de oppervlakte en een heel dik. Er zijn een aantal redenen: eerst en vooral de hitte in Argentinië, waar hij samen met de ploeg traint voor de Tour of San Luis (start: maandag, red..). De hitte doet het hart heel sterk kloppen, er wordt een grote hoeveelheid bloed door de aders gepompt.”

“Daarnaast weegt Tom op dit moment twee, drie kilo lichter dan op hetzelfde moment vorig jaar. Hij staat zichtbaar heel scherp. Nu is scherp staan nog niet per se hetzelfde als in vorm zijn, maar Tom is dat zeker wel. Op ploegstage was hij bij de sterksten van de ploeg, ook bergop. Een paar jaar geleden al is hij erg op zijn voeding gaan letten. En deze winter heeft hij ook opnieuw meer aan krachttraining kunnen doen. Vorig jaar was dat verboden, omdat krachttraining voor een onderdruk zorgt ter hoogte van de schedel. Na de breuk die hij in Abu Dhabi opliep aan het slaapbeen, was dat te risicovol.”

“Na het seizoen heeft Tom nu hoogstens twee of drie weken stilgelegen. Daarna is hij meteen opnieuw beginnen te fietsen. Hij weet ook dat zijn seizoen op 9 april voorbij is, dat hij zich niet moet uitwringen tot september. Psychologisch helpt dat om meteen de juiste motivatie te vinden. Ook daarom is hij nu al zo goed in vorm. En zien zijn benen er zo scherp uit.”

First training ride done in #argentina 40 degrees. Does someone recognizes these 'knifes'? #skerpe

Een foto die is geplaatst door Pieter Serry (@pieter_serry) op 17 Jan 2017 om 8:15 PST

Gerelateerde artikels