Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Daarom is de Transcontinental Race één van de mooiste fietsuitdagingen

Lik je vingers een half uur lang af bij een video over deze monstertocht.

Atleten die zich hebben aangemeld voor de Transcontinental Race van 2017, hebben afgelopen week te horen gekregen of ze al dan niet zijn geselecteerd. Bedenker en organisator Mike Hall stuurde de gelukkigen hoogstpersoonlijk een e-mail. Geluk is er voor Berk Okyay. De Turkse fietser kwam op de valreep in aanmerking voor deelname toen hij in een wedstrijd van hoofdsponsor PEdaLED het allerlaatste startbewijs won.

PEdaLED stuurde onderstaande video de wereld in en riep geïnteresseerde fietsers op zich te melden. De Turkse renner Okyay trok aan het langste eind. Voor wie er niet bij is: de film van meer dan een half uur toont precies wat de Transcontinental Race tot zo’n magnifieke uitdaging maakt. Renners zijn dag en nacht in touw en trotseren de meest barre omstandigheden om het uiteindelijke doel te halen. Tweevoudig finisher Jacopo Porreco is de hoofdpersoon in de video.

De Transcontinental Race, dit jaar gewonnen door Kristof Allegaert, is een bijzonder concept. Deelnemers volgen geen vaststaand parcours, maar rijden wel langs enkele controlepunten. De wegen daartussen kiezen zij zelf. In 2017 zijn Schloss Lichtenstein in Duitsland, Monte Grappa in Italië, het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije en Transfăgărășan in Roemenie de checkpoints. Het Griekse Meteora huist de finish. Het is de eerste keer dat de Transcontinental Race niet in Turkije eindigt.

De renners vertrekken vrijdagavond 28 juli (22.00 uur) op de Muur van Geraardsbergen en moeten uiterlijk 16 augustus in Griekenland aankomen om met hun prestatie in de boeken opgenomen te worden.