Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Criterium Barbados ontspoort: renner gaat concurrent met wiel te lijf

Als je hoort van een criterium op het Caribische eiland Barbados, dan zie je al snel mooie plaatjes voor je. Maar in dit geval is het allemaal wat minder fraai. De politie moest er tijdens een criterium in Bridgetown aan te pas komen om twee kemphanen uit elkaar te drijven.

Het ging volgens beschrijvingen in lokale media mis toen één van de twee jonge renners de remhendel van een concurrent in koers zou hebben vastgepakt. De renner bij wie dat gebeurde werd uit evenwicht gebracht en tikte vervolgens een ander wiel aan. Daardoor kwam hij hard ten val.

Het 20-jarige slachtoffer liet het er niet bij zitten. Hij wachtte een rondje tot de groep met daarin de gewraakte wielrenner opnieuw voorbijkwam. Toen hij de coureur in het vizier kreeg, ging hij hem te lijf met een wiel. Met alle risico’s van dien.

Het criterium werd door de stevige confrontatie direct stilgelegd. De twee kamphanen werden uit elkaar gedreven. Toegesnelde agenten hielpen een handje en namen getuigenverklaringen op. De wielerbond van Barbados heeft de belager direct geschorst in afwachting van een hoorzitting.